Appeltje Eitje

18.1.17


Een kind kan de was doen, zó simpel is het: Appelmoes maken. Je kent het vast allemaal wel, appeltjes die blijven liggen. Hoewel dochter en manlief allebei dól zijn op appels, ik net iets minder, blijven er toch soms een paar liggen. Bij de weekboodschappen worden er immers weer verse gekocht en de oudere variant blijft troosteloos wachten totdat het toch een keer van de fruitschaal wordt gegrepen. Maar helaas.


Vaak maak ik van deze ietwat rimpelige rakkers een lekkere cake of taart. Of soms van die super snelle appelflapjes van bladerdeeg. Nu besloot ik er weer eens appelmoes van te maken. Appelpartjes koken totdat ze zacht zijn, het hele goedje fijn prakken of met een blender tot moes maken en daarna naar eigen smaak wat kaneelpoeder en honing toevoegen. Appeltje eitje toch?! En véél lekkerder dan die uit een potje. Daar likken we hier onze vingers bij af.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Lekker appelmoes en dan het liefste nog een beetje warm en met kaneel natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk warme appelmoes. Ik doe er eigenlijk nooit wat in. Ik ga de honing ook een x proberen.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! Onze gerimpelde appeltjes gaan ook op de voederplank voor de merels.

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe