Appel Speculaas Cake

7.10.16


Vorig jaar maakte ik deze Appel Speculaas cake veelvuldig. Hij is dan ook verrúkkelijk. Het recept komt van Laura's Bakery. Aangezien het alweer een paar weken herfst is, én omdat het weekend is, was het hoogtijd om deze cake weer eens te maken. Er gaan namelijk koek-en speculaaskruiden in, uitermate geschikt voor dit seizoen. Hier volgen de ingrediënten voor de cake:  

200 gram plantaardige boter
200 gram suiker
8 gram vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
beetje zout
2 grote appels
4 tl koek-en speculaaskruiden

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig en doe de eieren erbij. Klop tot deze goed gemengd zijn met elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en een beetje zout toe, mix tot een luchtig beslag. Nu kun je ook de koek-en speculaaskruiden toevoegen en dat goed door het beslag heen mengen. Schil de appel en snij deze in blokjes. Roer ze door een beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag zodat ze niet naar de bodem zakken. Spatel de stukjes appel door het beslag en doe dit dan in een ingevette en bebloemde cakevorm van zo'n 25cm lang.

Bak de cake 60 minuten op 175 graden. Wanneer de cake na een half uurtje al mooi bruin is kan je deze evt. afdekken met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.

Echt een aanrader, deze heerlijke cake. Wie weet iets voor jou?! Een fijn weekend in ieder geval!



                                                         

You Might Also Like

11 reacties

  1. Bedankt voor het delen. Ik weet wat ik vandaag ga bakken. Daar ook een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je 'm gaat maken! Je zult er geen spijt van krijgen. ;) Mooi weekend.

      Verwijderen
    2. In het weekend niet meer gelukt om de cake te bakken maar van uitstel kwam geen afstel want we maakten hem vandaag alsnog. Hij ruikt lekker en smaakt heerlijk!

      Verwijderen
    3. Hé wat ontzettend leuk ook Alet! :) Het is een blijfertje hè, deze cake?! Ik ga 'm vast ook snel weer maken.

      Verwijderen
  2. Ik kan appels gaan plukken in onze tuin, maar het komt niet uit om er veel te schillen voor onze lievelings appeltaart. Jouw recept is een aantrekkelijk alternatief, ik ruik het al van verre. Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En, gemaakt?! Zo ja dan hoop ik dat ie gesmaakt heeft! :)

      Verwijderen
    2. Het ruikt hier heerlijk, want de cake staat in de oven. Ik heb zelf specerijen gemengd, dat is ook leuk. Bedankt voor het delen.

      Verwijderen
    3. Hé wat ontzettend leuk Ageeth! Ook dat je me dit laat weten! :) Benieuwd welke specerijen je hebt gebruikt. Eet smakelijk! :)

      Verwijderen
    4. Je recept en mooie blog heb ik vermeld in een blogbericht. En de specerijen ook!

      Verwijderen
  3. Je foto's zien er zó mooi uit! Ik krijg helemaal zin om de keuken in te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe